Barça hekelt Lewandowski-uitspraak La Liga-preses en rekent op 740 miljoen

Barça hekelt Lewandowski-uitspraak La Liga-preses en rekent op 740 miljoen

31-05-2022 22:22
43

Javier Tebas heeft nu ook FC Barcelona tegen zich in het harnas gejaagd. De preses van La Liga vertelde dat Robert Lewandowski op dit moment onbetaalbaar is voor de Catalanen. Daar is Barça-voorzitter Joan Laporta duidelijk niet van gediend.

"Ik zou hem willen vragen te stoppen met zijn mening te geven op mogelijke transfers van Barcelona", reageert een geïrriteerde Laporta in gesprek met het clubkanaal. "Ik weet niet of hij deze uitspraken bewust of onbewust doet. Als hij het bewust doet, dan is het duidelijk dat hij de belangen van Barcelona wil schaden. Als hij het onbewust doet, dan is dat het volgende bewijs voor verbale incontinentie. Hij wil blijkbaar graag in de schijnwerpers staan, maar dat is niet zijn plaats."

Wedden

Meer odds

Tebas ging eerder dinsdag in op de geruchten dat Barça op het punt staat om Lewandowski over te nemen van Bayern München. "Ze kennen de regels en weten dat ze dan eerst spelers moeten verkopen om geld binnen te krijgen. Barcelona heeft de afgelopen jaren veel schulden opgebouwd. Ik weet niet of ze Frenkie de Jong, Pedri of iemand anders willen verkopen, maar op dit moment kunnen ze in ieder geval geen spelers vastleggen."

Overigens lijkt Barça daar snel verandering in te willen brengen. De Catalanen hebben een buitengewone vergadering belegd op 16 juni. Dan zal onder meer gestemd worden over de verkoop van 49,9 procent van de aandelen in Barça Licensing & Merchandising. Met die deal is tweehonderd miljoen euro gemoeid, maar het komt vermoedelijk niet op tijd rond om opgenomen te worden in dit boekjaar.

Daarom wedt de nummer twee van Spanje op meerdere paarden. Ook maximaal 25 procent van de eigen televisierechten gaan in de verkoop voor een bedrag van in totaal 540 miljoen, zo melden Spaanse media. Daarmee kan Barcelona een financiële boost van 740 miljoen euro verwachten. Het moet de club onder meer voldoende financiële slagkracht geven op de transfermarkt.