Real Madrid tekent voor megatransfer: minimaal 80 miljoen naar AS Monaco

Real Madrid tekent voor megatransfer: minimaal 80 miljoen naar AS Monaco

11-06-2022 13:38 Laatste update: 13:45
78

Real Madrid en AS Monaco hebben de tot dusver grootste transfer van deze zomer afgerond. Aurelién Tchouaméni verruilt het prinsdom voor De Koninklijke, voor een transfersom van ruim tachtig miljoen euro, plus twintig miljoen aan bonussen.

Tchouaméni kwam begin 2020 over van Girondins de Bordeaux en heeft zich bij AS Monaco opgewerkt tot Frans international. Real Madrid heeft hem ook uit zien blinken op het Monegaskische middenveld en bleek bereid om ver te gaan: De Koninklijke trekt tachtig miljoen euro plus twintig miljoen aan bonussen uit, melden divese media. Daarmee is de 22-jarige Tchouaméni duurder dan Erling Braut Haaland, die voor een gelimiteerde transfersom van 75 miljoen euro naar Manchester City vertrekt.

Tchouaméni, die ook in de belangstelling stond van Paris Saint-Germain tekent in de Spaanse hoofdstad een contract voor zes seizoenen. Real was druk op zoek naar vers bloed voor het middenveld, nu Casemiro, Toni Kroos en Luka Modric op leeftijd beginnen te raken. Vorig jaar haalde de Spaanse kampioen daarom al Eduardo Camavinga in huis, nu volgt zijn landgenoot. Coach Carlo Ancelotti kan verder onder meer een beroep doen op Federico Valverde.

Voor Real Madrid is het de tweede aanwinst voor volgend seizoen. Eerder kwam Antonio Rüdiger transfervrij over van Chelsea.