'Barça bepaalt vraagprijs: Man United opent gesprekken over Frenkie de Jong'

'Barça bepaalt vraagprijs: Man United opent gesprekken over Frenkie de Jong'

01-06-2022 12:22 Laatste update: 13:31
102

Manchester United heeft de gesprekken met FC Barcelona over Frenkie de Jong opgestart. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Het is wachten op een openingsbod uit Engeland.

Manchester United is in 'direct talks' met Barcelona over De Jong, die 85 miljoen euro moet kosten. Dat is ongeveer de investering die Barça drie jaar geleden deed om de inmiddels 25-jarige middenvelder over te nemen van Ajax. Het eerste bod moet nog uitgebracht worden door United.

Het is geen geheim dat De Jong hoog op de lijst staat bij Erik ten Hag, die het sinds kort voor het zeggen heeft op Old Trafford. De nieuwe manager van Manchester United zet in op een hereniging en weet dat het bittere noodzaak is voor Barcelona om deze zomer een transferklapper te maken.

Het is wel de vraag of De Jong bereid is om de overstap te maken. "Wat ik wil? Het liefst blijf ik bij Barcelona", liet de Oranje-international dinsdag in Zeist weten aan ESPN. Tegen het Algemeen Dagblad voegde hij daaraan toe: "Of ik contact met Ten Hag heb gehad? Ik kan daar verder niks over zeggen. De link is logisch, die mag iedereen leggen."

Fabrizio Romano claimt dat De Jong volgend seizoen weer in de Champions League wil spelen en dat is, in tegenstelling tot Barcelona, niet mogelijk bij Manchester United. Barça moet spelers verkopen om financieel om gezonder te worden én transfervrije aanwinsten als Franck Kessié en Andreas Christensen in te kunnen schrijven.