'Schöne steekt er met kop en schouders bovenuit, vrije trappen enige minpunt'

'Schöne steekt er met kop en schouders bovenuit, vrije trappen enige minpunt'

01-06-2022 15:40
17

Lasse Schöne was afgelopen seizoen goud waard voor NEC, vinden Patrick Pothuizen en Jan Peters. De Deense routinier (36) steekt er volgens de clubiconen met kop en schouders bovenuit in Nijmegen.

Schöne maakte 'slechts' twee goals en gaf twee assists, maar was volgens de Gelderlander wel verantwoordelijk voor de meeste balveroveringen, hoogste passzuiverheid en meeste gecreëerde kansen bij NEC. "Schöne is absoluut niet slechter geworden vergeleken met tien jaar geleden", reageert Pothuizen, die van 2008 tot 2010 ploeggenoot was van de Deen.

Peters is zelfs lyrisch. "Schöne heeft een groot aandeel gehad in de handhaving van NEC (elfde in de Eredivisie, red.). Als hij een mindere wedstrijd speelde, dan stak hij nog met kop en schouders boven de rest uit. Het enige minpunt vind ik zijn vrije trappen. En ik denk dat als NEC volgend seizoen wat aanvallender gaat spelen, Schöne nog meer tot zijn recht komt."

Schöne ligt nog één jaar vast en hoopt zijn carrière af te sluiten in Nijmegen. Peters: "De sleet zit er zeker nog niet op bij Schöne. Hij is zo fit als een hoentje. Als je als voetballiefhebber naar NEC gaat en je kent de spelers nog niet, dan wijs je binnen tien minuten al naar Schöne. Over tien jaar kan hij bij wijze van spreken nog steeds makkelijk mee. Hij is pure klasse."