'Sportief gezien heb ik gefaald in mijn tijd bij PSV, dat doet pijn'

'Sportief gezien heb ik gefaald in mijn tijd bij PSV, dat doet pijn'

01-06-2022 18:41
82

Toon Gerbrands vindt dat hij op sportief vlak gefaald heeft bij PSV. De voormalig algemeen directeur van de Eindhovenaren kijkt desondanks toch trots en voldaan terug op zijn tijd in het Philips Stadion.

Gerbrands vertrekt komende zomer na acht jaar bij PSV. In gesprek met Omroep Brabant blikt de directeur terug op die periode. "Sportief gezien heb ik gefaald", is Gerbrands duidelijk. "Ik kreeg vanuit de Raad Van Commissarissen de doelstelling gekregen om eens in de twee jaar kampioen te worden. Dat hebben we niet gehaald. Dan zijn er geen excuses en moet je concluderen dat je gefaald hebt. Dat doet pijn."

Onder het bewind van Gerbrands werd PSV drie keer landskampioen. De 64-jarige bestuurder is desondanks 'trots' op zijn werk in Eindhoven. "Er zijn in die acht jaar ook veel dingen goed gegaan. Financieel zijn we gezond. Op commercieel vlak hebben we stappen gezet. En kijk eens waar we nu zitten", doelt Gerbrands op de academy van PSV. "Dit stond er een aantal jaar geleden nog niet. Dan zijn er dus genoeg dingen waar ik trots op kan zijn."

Gerbands werd woensdag benoemd tot ereburger van Eindhoven. Het is nog niet duidelijk waar hij zijn loopbaan zal vervolgen. Gerbrands werd recent gelinkt aan NAC Breda, maar die geruchten hielp de man uit Sneek snel de wereld uit.