'Dortmund wil vijf grootverdieners slijten om 32 miljoen euro vrij te maken'

'Dortmund wil vijf grootverdieners slijten om 32 miljoen euro vrij te maken'

02-06-2022 10:37
25

Borussia Dortmund is bezig aan een flinke renovatie. Zes spelers vertrokken al uit het Signal Iduna Park en daar blijft het zeer waarschijnlijk niet bij: BVB wil nog meer grootverdieners slijten.

Erling Haaland (Manchester City), Marcel Schmelzer (gestopt), Roman Bürki, Marwin Hitz, Axel Witsel en Dan-Axel Zagadou (alle vier transfervrij) zijn al vertrokken bij Dortmund. Volgens BILD is dat slechts het begin van de grote schoonmaak bij de club.

Dortmund wil naar verluidt ook af van Manuel Akanji, Raphaël Guerreiro, Nico Schulz, Emre Can en Thorgan Hazard. Het vijftal kost Dortmund jaarlijks zo'n 32 miljoen euro aan salaris. De nummer twee van Duitsland hoopt het salarisbudget te verhogen met de verkoop van de grootverdieners, maar op dit moment is er geen concrete interesse. Daardoor zit Dortmund met de situatie in zijn maag: er is nu minder ruimte voor het halen van nieuwe spelers.

Dortmund wist zich al te verzekeren van de komst van de Nederlandse Jayden Braaf, Karim Adeyemi, Nico Schlotterbeck, Salih Özcan en Niklas Süle. Op dit moment zoeken Die Schwarzgelben naar een nieuwe spits.