Go Ahead Eagles lost keeperskwestie op: stand-in van Unnerstall naar Adelaarshorst

Go Ahead Eagles lost keeperskwestie op: stand-in van Unnerstall naar Adelaarshorst

02-06-2022 11:25
24
Author profile picture

Nordin 't Hart

Go Ahead Eagles heeft een nieuwe eerste doelman gevonden, zo melden bronnen aan deze website. FC Twente-keeper Jeffrey de Lange vertrekt naar de De Adelaarshorst, waar hij de strijd aan zal gaan voor een plekje onder de lat.

Doordat Andries Noppert transfervrij naar sc Heerenveen gaat, moest Go Ahead de markt op voor een nieuwe doelman. Middenin het seizoen vertrok Warner Hahn namelijk ook, waardoor de Eagles het niet bepaald breed hebben op keepersgebied. Go Ahead heeft met De Lange een oplossing gevonden.

De doelman zal komend seizoen strijden voor een plekje onder de lat in de Adelaarshorst. De Lange was dit seizoen de tweede doelman bij Twente, achter sterkhouder Lars Unnerstall. De Tukkers hebben Przemyslaw Tyton echter ook transfervrij overgenomen van Ajax, waardoor de kans op speeltijd erg klein was voor de sluitpost uit Amstelveen.

De Lange is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax, waar hij in de zomer van 2017 vertrok. Twente nam de jeugdinternational transfervrij over, maar bij de nummer vier van de Eredivisie werd De Lange nooit een vaste kracht. Dit seizoen kwam hij wel tot twee Eredivisie-duels, door de afwezigheid van Unnerstall.