Van Dijk reageert op Oranje-ingreep Van Gaal: 'Wijnaldum niet lekker in z'n vel'

Van Dijk reageert op Oranje-ingreep Van Gaal: 'Wijnaldum niet lekker in z'n vel'

02-06-2022 19:25 Laatste update: 19:29
59

Virgil van Dijk hoopt dat Georginio Wijnaldum snel terugkeert bij het Nederlands elftal. De 86-voudig international is na een mislukt debuutseizoen bij Paris Saint-Germain buiten de Oranje-boot van bondscoach Louis van Gaal gevallen.

Van Dijk zucht als hij wordt gevraagd naar de situatie van Wijnaldum. "Ik ben niet de bondscoach, maar ik vind dat Gini met zijn kwaliteiten altijd in Oranje hoort", zegt hij op de persconferentie in Zeist, daags voor het Nations League-duel met België. De aanvoerder weet wel waar het besluit van Van Gaal vandaan komt. "Gini zit niet in de beste fase van zijn carrière en niet lekker in zijn vel."

"De keuze van de bondscoach moet hij accepteren en hij moet er alles aan doen om terug te komen in de selectie", vervolgt Van Dijk over Wijnaldum. "Hij is belangrijk voor de groep, binnen en buiten het veld. Dat zal in de toekomst ook weer zo zijn, daar heb ik alle vertrouwen in. Ook door zijn kwaliteiten en mentaliteit."

Van Dijk heeft veel contact met zijn oude maatje van Liverpool. "Hij is nu zijn koppie aan het leegmaken, maar de focus op het nieuwe seizoen zal heel snel weer beginnen. Het zou voor hem goed zijn als hij weet waar hij aan toe is bij zijn club. Hij moet weer spelen en die lach weer op zijn gezicht krijgen. We missen het allemaal, ik ook."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie