Van Gaal: 'Het is niet verstandig van Memphis, maar ik sta er volkomen achter'

Van Gaal: 'Het is niet verstandig van Memphis, maar ik sta er volkomen achter'

02-06-2022 19:41
71

Verstandig vindt Louis van Gaal het niet, maar de bondscoach van het Nederlands elftal zegt het statement van Memphis Depay over Quincy Promes wel te begrijpen. De aanvaller van Oranje en FC Barcelona sprak deze week zijn steun uit.

Memphis brak op Instagram een lans voor Promes, die wordt verdacht van poging tot moord, drugshandel- en smokkel en huiselijk geweld. Van Gaal werd op de persconferentie van Oranje gevraagd naar de controversiële boodschap.

"Memphis probeert zijn medespeler van Oranje te steunen en zegt iets over de rechtsspraak in Nederland. Daar sta ik volkomen achter", zegt de bondscoach. "Volgens mij is hij nog niet veroordeeld, dus waarom praten we erover als hij dan nog verder in de put raakt? Je moet altijd nog maar afwachten of je schuldig wordt verklaard. Dát is wat hij zegt."

Van Gaal kan er niet omheen dat Promes is aangeklaagd. "Maar voorlopig is het zo zoals Memphis het verwoord heeft. Ik kan daar wel achter staan. Hij steunt zijn collega. Nee, ik vind het niet verstandig. Dat is weer wat anders."

Binnen Oranje is de situatie 'geen thema geworden', aldus de bondscoach. "Het is de mening van Memphis en hij steunt zijn ploeggenoot in een moeilijke situatie. Ik heb Promes niet geselecteerd. Hij is niet voor niets naar Rusland gegaan. Dan zit hij ver weg en is het wat makkelijker."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie