Real Madrid eist antwoord in vernietigend statement: 'Hele wereld verontwaardigd'

Real Madrid eist antwoord in vernietigend statement: 'Hele wereld verontwaardigd'

3 June - 12:53
111

Real Madrid is boos. De Spaanse grootmacht eist na de ongeregeldheden rond de gewonnen Champions League-finale tegen Liverpool opheldering van de Franse overheid en UEFA.

In een vernietigend statement trekt Real Madrid de keuze om de eindstrijd te verplaatsen naar Parijs in twijfel. 'Wij zouden graag willen weten op grond van welke redenen deze locatie voor de finale is gekozen en welke criteria daarbij zijn gehanteerd, rekening houdend met de ervaringen van die dag', luidt de verklaring.

Daarnaast stelt Real de vraag wie de verantwoordelijkheid draagt voor 'het in de steek laten en weerloos achterlaten van supporters'. 'Het is duidelijk te zien dat veel supporters gewelddadig zijn aangevallen, lastiggevalen en beroofd. Sommigen moesten zelfs de nacht in het ziekenhuis doorbrengen. Iedereen verdient een antwoord.'

'Wij zijn van mening dat iets wat een prachtig voetbalfeest had moeten worden voor alle fans die de wedstrijd hebben bijgewoond, snel is omgeslagen in een reeks ongelukkige gebeurtenissen die voor verontwaardiging over de hele wereld hebben gezorgd', besluit Real Madrid.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s