De Bruyne blikt terug naar spitsenzoektocht City: 'Dat ging alleen niet door'

De Bruyne blikt terug naar spitsenzoektocht City: 'Dat ging alleen niet door'

03-06-2022 13:13 Laatste update: 14:00
9

Kevin De Bruyne kijkt uit naar de samenwerking met Erling Haaland. De Manchester City-middenvelder denkt dat de ploeg met de Noor in de gelederen het ultieme doel kan bereiken: Champions League-winst. 

"We hebben de kans gehad om de Champions League te winnen", laat De Bruyne optekenen door Het Laatste Nieuws. Real Madrid bleek in een sensationele tweede halve finale de sterkere, maar met Haaland in de ploeg ziet de Belg nieuwe mogelijkheden. "Haaland is een topspeler. Maar dat is iedereen bij ons. Door hem te halen, moeten we verder komen als ploeg. Iedereen bij ons verwacht er veel van. Na het vertrek van Sergio Aguëro zochten ze met Harry Kane al zo'n type. Dat ging vorig jaar alleen niet door."

De Bruyne verklaart de transferpolitiek bij City. "De filosofie van de club is dan om niet halsoverkop spelers te halen", stelt hij. In plaats van Kane, is Haaland volgend seizoen de aangewezen persoon om zijn voorzetten op waarde te schatten. "Het is handig om een ankerpunt in de ploeg te hebben. En Haaland is een spits die garant staat voor twintig tot 25 goals. Dat is belangrijk en ik denk dat het ten goede van mijn eigen spel kan komen", aldus De Bruyne.