Van Dijk verklaart vervroegde vakantie: 'Dat hebben we samen besloten'

Van Dijk verklaart vervroegde vakantie: 'Dat hebben we samen besloten'

03-06-2022 15:47
22

Virgil van Dijk weet al geruime tijd dat de Nations League-wedstrijd tegen België van vrijdagavond zijn enige interland deze weken zal worden. De Liverpool-verdediger heeft dit besluit in samenspraak met Louis van Gaal genomen. 

Voordat Van Dijk naar Zeist afreisde, wist hij al dat hij na het duel met België vakantie heeft. "Ik heb natuurlijk met de bondscoach gesproken, zo hoort dat", zegt hij tegenover de NOS. "Ik heb hem aangegeven hoe zwaar het seizoen is geweest en dat ik de laatste tweeënhalf à drie weken pijntjes heb. Ik heb er alles aan gedaan om de Champions League-finale te spelen. Natuurlijk wil ik er ook alles aan doen om de wedstrijden met Oranje te spelen, maar je moet ook professioneel zijn en aan de lange termijn denken."

Van Dijk heeft niet zelf de handdoek in de ring gegooid bij Oranje. "Dat hebben we samen besloten", benadrukt hij. "Maar voor mij is het fysiek geen slechte uitkomst." De aanvoerder van het Nederlands elftal rekent op een mooi duel in Brussel. "Het kan zeker een topwedstrijd worden. Veel jongens hebben anderhalf tot twee weken geen wedstrijd gespeeld. Er staan spelers met heel veel kwaliteit op het veld."

België en Nederland trappen vrijdagavond om 20.45 uur af. Polen won eerder deze week in de groep van Oranje met 2-1 van Wales.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie