'Ik ben gedebuteerd en heb al gescoord in Oranje, ik kan ik er zo weer bij zitten'

'Ik ben gedebuteerd en heb al gescoord in Oranje, ik kan ik er zo weer bij zitten'

04-06-2022 22:15
46

Myron Boadu heeft het Nederlands elftal nog niet uit het hoofd gezet. Sterker nog: de AS Monaco-aanvaller hoopt zo snel mogelijk terug te keren bij het keurkorps van Louis van Gaal. 

Boadu maakte eind 2019 zijn debuut voor het grote Oranje, maar tweeënhalf jaar later staat de teller nog altijd op één interland. In de tussentijd is het niet stil geweest rondom de spits: hij transfereerde van AZ naar Monaco en werd een tijdje door Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi gepasseerd. "Als we eerlijk zijn, zit ik er nu verder van af dan eerst", zegt Boadu tegen ESPN. "Tuurlijk, als je het Nederlands elftal ziet en je weet dat je daar al bent gedebuteerd en hebt gescoord, dan denk je: ik moet gewoon een goede periode hebben en dan kan ik er weer bij zitten."

Voor Boadu is er geen reden tot paniek. "Je weet hoe snel het kan gaan", benadrukt hij. "Bruno (Martins Indi, red.) zit er nu ook weer bij, dus het kan snel gaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat het ooit weer gaat lukken."

Tegen Jong Moldavië deed Boadu afgelopen zaterdag 25 minuten mee. De beloftenploeg speelt deze interlandperiode ook nog tegen Jong Gibraltar en Jong Wales.