Niet Ajax, maar Twente pakt tweede prijs in damesvoetbal na kraker met zeven goals

Niet Ajax, maar Twente pakt tweede prijs in damesvoetbal na kraker met zeven goals

05-06-2022 16:52 Laatste update: 17:03
46

Niet Ajax Vrouwen, maar FC Twente Vrouwen heeft het seizoen afgesloten met twee prijzen. De landskampioen heeft, met dank aan Anna-Lena Stolze, de Eredivisie Cup gewonnen: de bekerwinnaar uit Amsterdam werd in de finale met 4-3 verslagen.

FC Twente had in de halve finales afgerekend met ADO Den Haag, terwijl Ajax in een tweeluik met PSV de betere bleek. De eindstrijd in Enschede werd opgefleurd door de misschien wel mooiste treffer van het seizoen. Ajax opende via Romée Leuchter de score, maar Stolze nam een afgeslagen corner ineens op haar linkerwreef en vond de bovenhoek: 1-0 en 1-1.

Na rust liep FC Twente in rap tempo uit naar een 3-1 voorsprong. Eerst verkeek doelvrouw Regina van Eijk zich op een corner van Marisa Olislagers, meteen daarna schoot Stolze in twee instanties haar tweede van de middag binnen. Leuchter bracht de spanning weer terug, maar FC Twente reageerde opnieuw snel en routinier Renate Jansen maakte er 4-2 van.

Tiny Hoekstra tekende in de absolute slotfase nog voor de bijzonder fraaie 4-3, maar die treffer kwam te laat voor Ajax. Het clubseizoen zit er na de Eredivisie Cup-finale op, maar een groot aantal spelers van beide clubs mag zich nu voorbereiden op het EK van deze zomer. Stefanie van der Gragt, Sherida Spitse, Victoria Pelova en Leuchter zijn de Ajacieden die de EK-selectie hebben gehaald, het FC Twente-vijftal Daphne van Domselaar, Kerstin Casparij, Caitlin Dijkstra, Olislagers en Jansen is ook van de partij. Kayleigh van Dooren, Kika van Es en Fenna Kalma staan bovendien op de standby-lijst, net als Ajax-collega Chasity Grant.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s