Debutant Senesi ziet Messi historie schrijven met vijf goals bij Argentinië

Debutant Senesi ziet Messi historie schrijven met vijf goals bij Argentinië

05-06-2022 22:18
195

Lionel Messi heeft zondagavond historie geschreven in een oefenduel met Estland. De Argentijnse superster scoorde maar liefst vijf keer voor zijn land, terwijl Feyenoord-verdediger Marcos Senesi zijn debuut maakte.

Na de gewonnen Finalissima van woensdag werkte Argentinië vier dagen later een oefeninterland tegen Estland af. Bondscoach Lionel Scaloni gaf veel andere spelers de kans in de basis kans, onder wie Lisandro Martínez. Messi verscheen ook aan de aftrap. In de eerste helft had de aanvoerder van de nationale ploeg er al twee treffers in liggen: Messi benutte een strafschop en scoorde op aangeven van Alejandro Gómez.

In de tweede helft ging Messi vrolijk door met scoren. Vlak na rust werkte de linkspoot een strakke voorzet van Nahuel Molina binnen en profiteerde hij twee keer van matig uitverdedigen van de Estland-defensie. Middenin de Messi-show kreeg Senesi nog de kans om zijn debuut voor Argentinië te maken, in de 62ste minuut. De Feyenoorder verving Ajax-verdediger Martínez.

Met zijn vijf goals is Messi de eerste speler ooit die zo veel goals weet te maken in één A-interland. Eerder werd de Paris Saint-Germain-aanvaller al de eerste speler die vijf keer scoorde in een Champions League-wedstrijd, met zijn treffers tegen Bayer Leverkusen in 2012.