PSV-sensatie Bakayoko overtuigt niet in België: 'De weg is nog lang, blijkt'

PSV-sensatie Bakayoko overtuigt niet in België: 'De weg is nog lang, blijkt'

06-06-2022 07:07 Laatste update: 07:27
26

Johan Bakayoko maakte afgelopen seizoen veel indruk namens Jong PSV, werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar in de Keuken Kampioen Divisie en gaat deze zomer met trainer Ruud van Nistelrooy mee naar de Eindhovense hoofdmacht. Maar in België heeft de jonge aanvaller nog niet alle harten weten te veroveren.

Bakayoko maakte zondag zijn debuut voor Jong België in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland. Dat was geen onverdeeld succes, concludeert bondscoach Jacky Mathijssen in Het Nieuwsblad. 'De PSV-speler begon met veel drive aan de wedstrijd, maar had het moeilijk met het hoge tempo', aldus de krant.

"Vandaag heeft mij getoond dat de weg voor de nieuwkomers nog lang is", zegt Mathijssen over Bakayoko. "Voor alle duidelijkheid: hun talent stellen we niet in vraag. Maar vandaag hebben ze kennisgemaakt met het grotemensenvoetbal. Dat doet soms iets meer pijn dan tegen andere negentienjarigen spelen. Zeker als je tegen Schotland speelt. Da's al helemaal geen cadeau."

Bakayoko kwam zeventig minuten in actie en Jong België won niet van de Schotten (0-0). De zuiderburen vergaarden in de eerste zeven kwalificatiewedstrijden al negentien punten, waardoor plaatsing voor het EK al een feit was.