Boadu keert schuldbewust terug: 'We hebben er een streep onder gezet'

Boadu keert schuldbewust terug: 'We hebben er een streep onder gezet'

06-06-2022 08:28
30

Myron Boadu (21) is terug van weggeweest bij Jong Oranje. De aanvaller van AS Monaco is schuldbewust en hoopt te laten zien dat hij een voortrekkersrol kan vervullen in de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi.

Van de Looi passeerde Boadu de laatste keer vanwege diens gebrekkige instelling. De voormalige spits van AZ begrijpt nu dat hij verkeerd zat. "De trainer ziet me als een ervaren speler, naar wie sommigen ook opkijken. Daarom verwacht hij meer van me", verklaart Boadu in het Algemeen Dagblad. "Ik deed het niet bewust, maar achteraf vind ik wel dat ik dingen beter had moeten doen."

Boadu voelt zich goed, nu hij hersteld is van hamstringproblemen en in april drie belangrijke goals maakte voor Monaco, de nummer drie van de Ligue 1. Half mei kreeg hij na een training bezoek van Van de Looi. "Ik waardeer dat. Het gesprek duurde niet lang, maar was goed. De trainer heeft zijn verwachtingen uitgesproken. Ik heb gezegd dat ik daartoe bereid en ready ben als hij me selecteert.

"Het is duidelijk dat van mijn kant dingen beter kunnen en moeten", aldus Boadu, die komende week tegen Moldavië, Gibraltar en Wales een EK-ticket wil afdwingen met Jong Oranje. "Hij (Van de Looi, red.) vroeg me ook wat ik van hen verwachtte. Ik heb gezegd dat ik vind dat ze hun ding goed doen. We hebben er vervolgens een streep onder gezet."