Aké drukt Engelse geruchten de kop in: 'Guardiola is mijn beste trainer ooit'

Aké drukt Engelse geruchten de kop in: 'Guardiola is mijn beste trainer ooit'

06-06-2022 09:34 Laatste update: 11:00
17

Nathan Aké heeft geen basisplaats en wordt nadrukkelijk gelinkt aan een Premier League-transfer, maar peinst er niet over om Manchester City te verlaten. Hij wil onder Pep Guardiola blijven spelen.

Aké maakte twee jaar geleden voor 45 miljoen euro de overstap naar Manchester City. Hij werd er twee keer kampioen van Engeland en is een gewaardeerde kracht, maar groeide nooit uit tot basisspeler. Volgens Engelse media is City bereid hem bij een goed bod te laten gaan, maar Aké heeft geen vertrekplannen.

"Guardiola is de beste trainer waar ik ooit mee heb gewerkt", maakt de Oranje-verdediger duidelijk voor de camera van de NOS. "Hoe hij het spelletje ziet, is fantastisch. En het is fantastisch om met hem te werken. Wat hem zo speciaal maakt? Hoe hij elke wedstrijd tactisch voorbereidt. Steeds weer anders... Ik leer er heel veel van."

Volgend seizoen wil Aké de volgende stap zetten. "Vorig seizoen was heel ongelukkig door blessures, dat jaar tel ik niet echt mee. Dit seizoen was ik echt honderd procent aanwezig en heb ik meer gespeeld. Je merkt verbetering, in jezelf, hoe je speelt. Ik voelde me lekker. Ik ga er alles aan doen om nog meer te spelen."

Aké heeft bij het Nederlands elftal wél een basisplaats te pakken, nadat hij jarenlang genoegen moest nemen met een reserverol. "Het voelt nu niet per se anders, want ik kwam hier altijd met hetzelfde idee naar toe. Het is altijd een eer om hier te zijn, al wil je op een gegeven moment natuurlijk wel je bijdrage leveren."