'Ajax gaat strijd aan met PSV: debutant Italië kost vijf à zes miljoen euro'

'Ajax gaat strijd aan met PSV: debutant Italië kost vijf à zes miljoen euro'

06-06-2022 14:14
106

Wilfried Gnonto staat in de schijnwerpers na zijn succesvolle debuut voor Italië. Volgens La Gazzetta dello Sport hebben veel clubs interesse in de achttienjarige aanvaller, waaronder PSV én Ajax.

Het Eindhovens Dagblad en Voetbal International meldden eind april al dat Gnonto in beeld is bij PSV. De concurrentie is echter fors toegenomen. De roze sportkrant schrijft dat de Eindhovenaren concurrentie hebben van Ajax, Club Brugge, Anderlecht, SC Freiburg, AS Monaco, Olympique Lyon, AS Roma, Fiorentina en Sassuolo. De spits ligt nog maar één jaar vast bij FC Zürich, waardoor hij een interessant doelwit is.

Gnonto beleefde zaterdag een succesvol debuut voor La Squadra Azzurra. Vijf minuten na zijn invalbeurt in het Nations League-duel met Duitsland snelde de jonge Italiaan langs zijn tegenstander en gaf hij een assist op Lorenzo Pellegrini. Hoewel hij slechts 1.70 meter lang is, staat Gnonto te boek als fysiek sterk. Hij kan op alle posities voorin uit de voeten, maar speelt voornamelijk in de as.

Bij Zürich was Gnonto dit seizoen goed voor acht goals en drie assists in 33 duels. De Zwitsers namen hem in 2020 over van Internazionale, waar de dribbelaar de jeugdopleiding doorliep. Volgens Zwitserse media moet hij zo'n vijf à zes miljoen euro kosten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie