BBC: mogelijke stunttransfer op komst, Bale kan in geboortestad aan de slag

BBC: mogelijke stunttransfer op komst, Bale kan in geboortestad aan de slag

06-06-2022 16:30
24

Gareth Bale is transfervrij vertrokken bij Real Madrid, heeft met Wales WK-kwalificatie afgedwongen en kan nu uitzien naar een volgende stap in zijn carrière. Volgens de BBC wil Cardiff City voor een sensationele transfer zorgen.

Bale vertrok op jonge leeftijd naar de jeugdafdeling van Southampton, brak daar als tiener door en werd vervolgens een wereldster bij Tottenham Hotspur en Real Madrid. Nu doet de kans zich voor om terug te keren in zijn geboortestad, al belooft dat geen gemakkelijke operatie te worden voor Cardiff City. Bale verdiende ruim zeven ton (!) per week bij Real Madrid, meer dan de nummer achttien van het voorbije Championship-seizoen wekelijks aan de hele selectie uitkeerde.

De club onthoudt zich tegenover de BBC van commentaar, maar de Britse staatsomroep weet te melden dat Cardiff City al contact heeft gezocht met het kamp-Bale. De Turks-Cypriotische voorzitter Mehmet Dalman is al afgereisd naar Wales voor de eerste gesprekken. Los van het financiële plaatje lijken er aanknopingspunten te zijn voor beide partijen: Bale heeft zichzelf in de afgelopen jaren al financieel onafhankelijk gespeeld en lijkt bereid om genoegen te nemen met een forse salarisvermindering. Bovendien kan hij hét uithangbord van het ambitieuze Cardiff City worden.