'Barça gooit de handdoek: Dembélé vertrekt transfervrij uit Camp Nou'

'Barça gooit de handdoek: Dembélé vertrekt transfervrij uit Camp Nou'

06-06-2022 18:58
34

Ousmane Dembélé vertrekt deze zomer bij FC Barcelona. Volgens Diario SPORT hebben de Catalanen besloten om de handdoek te gooien en worden de pogingen gestaakt om het aflopende contract van de Fransman te verlengen.

SPORT weet dat technisch directeur Mateu Alemany genoeg heeft van de zaakwaarnemer van Dembélé, Moussa Sissoko. Barça wil niet langer aan het lijntje worden gehouden en heeft alle afspraken afgezegd. De nummer twee van La Liga werkt nu aan een toekomst zonder de 25-jarige aanvaller. Leeds United-smaakmaker en Braziliaans international Raphinha is al enige tijd in beeld, terwijl ook de naam van de transfervrije Ángel di María valt.

Dembélé leek zich in januari al onmogelijk te maken bij Barça. Hij werd nog net niet met pek en veren Camp Nou uitgejaagd, nadat geen akkoord werd bereikt om zijn aflopende contract te verlengen. De club wilde hem verkopen, maar een transfer bleef uit. Xavi nam de dribbelaar vervolgens in genade aan en die bloeide onder de Spaanse trainer weer op. Dembélé speculeerde zelf ook over een langer verblijf, maar nu lijkt de deur definitief dicht.

Volgens Spaanse en Britse media zit Chelsea achter Dembélé aan. Ook Bayern München en Paris Saint-Germain zouden mogelijke bestemmingen kunnen zijn.