'Als Feyenoord alles laat lopen, hebben ze een probleem. Arnesen moet doorpakken'

'Als Feyenoord alles laat lopen, hebben ze een probleem. Arnesen moet doorpakken'

07-06-2022 10:58
49

Feyenoord kan terugkijken op een bijzonder seizoen, maar het (Europese) succes heeft een keerzijde: aan meerdere sleutelspelers wordt getrokken. Robert Maaskant hoopt dat technisch directeur Frank Arnesen zijn werk heeft gedaan.

Cyriel Dessers is al weg en Tyrell Malacia, Marcos Senesi, Luis Sinisterra, Bryan Linssen en Orkun Kökcü staan er goed op in het buitenland. "Als je die hele rij opnoemt en ze laten alles lopen, hebben ze een probleem", reageert Maaskant tegenover RTV Rijnmond.

Wedden

Meer odds

"Dan moet Frank Arnesen de scouting wel enorm op orde hebben, en flink doorpakken. Een nieuwe Sinisterra krijg je niet zomaar even terug. Dessers heeft het geweldig gedaan, maar is vervangbaar." Met Danilo haalde Feyenoord al een aanvaller. "Maar hij is een ander type speler. Hij gaat zeker goals maken, dat doet hij al zijn hele loopbaan."

Maaskant vindt dat Kökcü zich 'goed heeft doorontwikkeld'. "Bij hem is het kwartje gevallen. In het naar voren spelen, manier van aanbieden en in het tempo. Maar je moet daar wel bij geholpen worden. Aan Arne Slot heeft Kökcü een goede gehad. Hij was zelf ook een middenvelder."