Denemarken verbijsterd door enorm gat in veld: 'Dit kan carrières beëindigen'

Denemarken verbijsterd door enorm gat in veld: 'Dit kan carrières beëindigen'

07-06-2022 12:16
22

Denemarken heeft genoeg reden tot klagen na de Nations League-wedstrijd tegen Oostenrijk. Niet alleen werd de aftrap in het Ernst Happel Stadion door een stroomstoring met twee uur uitgesteld, ook was het veld in erbarmelijke staat.

Een gigantisch gat in het midden van het veld zorgde voor verbijstering bij de Denen. 'De exacte omstandigheden worden momenteel onderzocht, maar we vermoeden een verband met de enorme regenval van de avond ervoor', laat de Oostenrijkse bond weten aan BT.

Tijdens de wedstrijd probeerden verschillende Denen de 'sinkhole', zo groot dat er een hele voet in kon, te omzeilen. "Dit moet beter. Iemands carrière had na vandaag voorbij kunnen zijn", reageert Andreas Skov Olsen tegenover TV2.

De Deense bondscoach Kasper Hjulmand spreekt er schande van. "Wat een ellende. Ik heb de foto's en video's gezien van een enorm, enorm gat in het midden van het veld. Het was gevaarlijk voor de spelers. Dit gat was absoluut verschrikkelijk."

Ondanks de moeilijke omstandigheden wist Denemarken het uitduel met Oostenrijk te winnen. Jens Stryger Larsen loodste zijn land op de valreep naar de drie punten (1-2).

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s