'Boëtius is transfervrij en zou herenigd kunnen worden met zijn favoriete trainer'

'Boëtius is transfervrij en zou herenigd kunnen worden met zijn favoriete trainer'

07-06-2022 13:50 Laatste update: 14:33
25

Jean-Paul Boëtius is vertrokken bij FSV Mainz, maar kan in de Bundesliga blijven, meldt Kicker. De aanvaller staat in de belangstelling van Hertha BSC, waar hij herenigd zou kunnen worden met Sandro Schwarz. Schwarz haalde Boëtius in 2018 naar Mainz, de twee kunnen goed met elkaar opschieten.

Boëtius moest na de verloren wedstrijd van Feyenoord tegen De Graafschap vertrekken en kwam uiteindelijk terecht bij Mainz, nadat Schwarz zich sterk had gemaakt voor hem. Boëtius baalde flink na zijn vertrek. "Na zijn ontslag ben ik bij hem gaan zitten in zijn trainerskamer en hebben we allebei een potje zitten janken. Nog steeds mis ik de trainer, het blijft gek dat hij er niet meer is. Deze man was de eerste coach die echt tijd en energie in mij investeerde", vertelde Boëtius destijds.

Of de transfer naar Hertha er ook gaat komen zal moeten worden afgewacht. Maar dat Boëtius transfervrij is, zal het een en ander makkelijker maken. Hertha heeft amper geld en hoeft nu dus geen transfersom neer te leggen. De eerste contacten zijn al gelegd.