'Real Madrid neemt Tchouaméni voor ruim 100 miljoen over van AS Monaco'

'Real Madrid neemt Tchouaméni voor ruim 100 miljoen over van AS Monaco'

07-06-2022 14:46 Laatste update: 14:58
143

Real Madrid staat op het punt om een megatransfer af te ronden: de Champions League-winnaar gaat zich versterken met Aurélien Tchouaméni (22) van AS Monaco. Dat meldt The Athletic.

Het betreft een mondeling akkoord tussen de clubs. Met de deal is in totaal ruim honderd miljoen euro gemoeid, inclusief bonussen. Volgens The Athletic gaat het nu nog om het papierwerk en de andere formaliteiten, waaronder de medische keuring.

Tchouaméni was zeer gewild en stond ook in de belangstelling van Liverpool, Manchester United en Paris Saint-Germain, maar heeft het oog in een vroeg stadium al op Real Madrid laten vallen. De middenvelder kreeg daar de afgelopen weken veel vragen over, maar hield de kaken stijf op elkaar.

Tchouaméni is twee seizoenen lang onmisbaar gebleken voor AS Monaco, dat mede dankzij hem knap derde werd in de Ligue 1. Omdat Tchouaméni het zo goed deed, was hij min of meer onhoudbaar geworden voor Monaco, dat plaats kon nemen in de drivers seat en de geïnteresseerde clubs tegen elkaar op kon laten bieden. Real Madrid heeft de strijd gewonnen.

De verwachting is dat Tchouaméni bij Real Madrid voor vijf seizoenen kan tekenen.