FC Groningen zwaait aanvoerder uit: El Hankouri tekent bij 3. Bundesliga-kampioen

FC Groningen zwaait aanvoerder uit: El Hankouri tekent bij 3. Bundesliga-kampioen

07-06-2022 15:29
46

Mohamed El Hankouri vervolgt zijn loopbaan in de 2. Bundesliga. De buitenspeler en tevens aanvoerder van FC Groningen vergaarde een transfervrije status en heeft getekend bij 1. FC Magdeburg

Magdeburg kroonde zich het voorbije seizoen tot kampioen in de 3. Bundesliga en komt dus volgend seizoen uit op het tweede niveau van Duitsland. De club maakt de contractduur van El Hankouri niet bekend. De 24-jarige buitenspeler speelde sinds 2019 voor De Trots van het Noorden, alvorens de jeugdopleiding van Feyenoord te hebben doorlopen. 

Wedden

Meer odds

Het afgelopen Eredivisie-seizoen kwam El Hankouri tot één treffer en vijf assists. Otmar Schork, sportief directeur bij Magdeburg, is blij met de komst van El Hankouri. "Ondanks zijn leeftijd is Mo een ervaren speler, die zich bewezen heeft in de Nederlandse Eredivisie. Zijn kwaliteiten gaan ons helpen in de 2. Bundesliga", zegt hij op de clubsite. Trainer Christian Titz laat zich eveneens positief uit over de transfer. "Met Mo hebben we op de rechterflank een zeer flexibele speler aangetrokken. Hij heeft een goede dribbel en is op meerdere posities inzetbaar."

Groningen bedankt El Hankouri op de eigen kanalen voor de afgelopen jaren en wenst hem veel succes in Duitsland.