Helmond Sport deelt torenhoge ambities: 'Binnen drie jaar naar Eredivisie'

Helmond Sport deelt torenhoge ambities: 'Binnen drie jaar naar Eredivisie'

07-06-2022 16:30
72

Helmond Sport is het voorbije Keuken Kampioen Divisie-seizoen als laatste geëindigd, maar wil aan de hand van een meerjarenplan snel stappen voorwaarts zetten. Binnen drie seizoenen moet de club in de Eredivisie uitkomen, is het plan. 

Met zeven punten minder dan nummer negentien Telstar eindigde Helmond Sport als rode lantaarndrager op het tweede niveau. De club heeft al vijf versterkingen in huis gehaald, die samen met de rest van de selectie het startschot voor een opmars moeten geven. Voorzitter, directeur én geldschieter Philippe van Esch spreekt het doel voor volgend seizoen uit. "Top-8, de play-offs halen. We hebben een driejarenplan gemaakt waarin staat dat promotie na een jaar of drie mogelijk moet zijn. Dat willen we realiseren en daarom moeten we nu stappen maken", zegt hij in gesprek met ESPN.

Van Esch stelt dat er een miljoen euro ter beschikking wordt gesteld, waardoor het spelersbudget op 1.8 miljoen euro zal uitkomen. Maar alleen geld is volgens hem niet genoeg. "Beter voetballen, punten pakken", zegt hij. "Het is heel eenvoudig, je moet wedstrijden over de streep trekken en hoger op de ranglijst eindigen. Daarvoor hebben we een betere staf, betere spelers en een betere entourage nodig."

Helmond Sport is bezig met de ontwikkeling van 'een prachtig nieuw stadion', aldus Van Esch. "Als we die schaal omhoog houden, dan ben ik pas echt blij. Dat gaat zeker lukken", is hij ambitieus. "Binnen drie jaar moeten we promoveren naar de Eredivisie."