Van Gaal geeft advies aan United-target Timber: 'Dan is hij niet zo slim'

Van Gaal geeft advies aan United-target Timber: 'Dan is hij niet zo slim'

07-06-2022 20:05
53

Louis van Gaal vraagt zich hardop af of Jurriën Timber er goed aan doet om deze zomer te vertrekken bij Ajax. De twintigjarige verdediger van de Amsterdammers staat in de belangstelling van het Manchester United van manager Erik ten Hag.

"Ik denk dat een speler van zijn kwaliteiten in de Premier League kan spelen. Dat is niet het probleem. Maar of hij die stap nu al moet zetten, dat is de vraag", zegt Van Gaal, die beaamt dat de WK-kansen van Timber in gevaar kunnen komen als hij bij Manchester United op de bank belandt. "Als hij niet speelt, is hij niet zo slim", lacht de keuzeheer, om daar op serieuze wijze aan toe te voegen: "Hij moet spelen."

Van Gaal heeft inmiddels contact gehad met Ten Hag, die vanaf deze zomer aan de slag gaat op Old Trafford. Eerder had hij nog zijn bedenkingen bij de keuze van de ex-trainer van Ajax voor zijn 'commerciële' oud-club. "Ik heb met Ten Hag gesproken tijdens de première van de documentaire over mij. Er is een nieuwe clubleiding bij Manchester United, dat kan een verschil maken. We moeten afwachten. Hij heeft er veel vertrouwen in, dus wie ben ik om daar wat over te zeggen?"