'Ajax pakt door en zit PSV dwars in strijd om Italiaanse debutant Gnonto'

'Ajax pakt door en zit PSV dwars in strijd om Italiaanse debutant Gnonto'

08-06-2022 06:46 Laatste update: 10:59
183

Ajax lijkt een streepje voor te hebben op PSV in de strijd om de achttienjarige Wilfried Gnonto. Transferjournalist Gianluca Di Marzio meldt dat de Amsterdammers op korte termijn om tafel gaan met afgevaardigden van de FC Zürich-aanvaller.

Gnonto, die afgelopen week zijn interlanddebuut voor Italië maakte, staat er goed op in Europa. Volgens Di Marzio staat de aanvaller in de belangstelling van diverse Bundesliga- en Serie A-clubs, Ajax en PSV. Waar veel geïnteresseerde clubs pas bij Zürich hebben aangeklopt na diens debuut voor Azzurri, waren Ajax en PSV al eerder in de markt.

De Amsterdamse club zou een maand geleden nog terughoudend zijn geweest, maar is van plan om door te pakken. Volgende week vindt er een gesprek plaats tussen afgevaardigden van Ajax en de belangenbehartigers van Gnonto. De Italiaan is een interessant doelwit, gezien zijn leeftijd en contractduur voor nog maar één jaar in Zwitserland.

Gnonto is opgeleid door Internazionale, maar maakte in 2020 de overstap naar Zürich. Daar tekende hij het voorbije seizoen voor acht goals en drie assists in 33 optredens. Eerder werd al bekend dat Gnonto tussen de vijf en zes miljoen euro moet kosten. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie