Van Gaal weigert geprikkelde Martínez op te zoeken: 'Waarom moet ik hem bellen?'

Van Gaal weigert geprikkelde Martínez op te zoeken: 'Waarom moet ik hem bellen?'

8 juni - 10:18
50

Louis van Gaal is niet van plan contact te leggen met Roberto Martínez om na België - Nederland de lucht te klaren. De bondscoach van de Rode Duivels reageerde dinsdag geprikkeld toen de naam van zijn Nederlandse collega viel.

Van Gaal zei vorige week dat Noa Lang eerder de Ballon d'Or ging winnen dan Kevin De Bruyne. Het was meteen duidelijk dat de Oranje-bondscoach een grap maakte, maar dat bleek volledig langs Martínez te zijn gegaan. Hij reageerde dinsdagmiddag geprikkeld op een uitspraak van Van Gaal over het te weinig druk zetten van de Rode Duivels. "Ik antwoord niet als je een trainer citeert die stelt dat Lang eerder de Gouden Bal gaat winnen dan De Bruyne."

Later op de dag kreeg Van Gaal de vraag of hij nog contact gaat zoeken met Martinez om zijn uitspraken te verklaren. De zeventigjarige Amsterdammer kon zijn oren amper geloven. "Waarom moet ik hem dan opbellen?", vroeg hij zich af. "Ten eerste: het was een grapje. Ten tweede: ik mag altijd zeggen wat ik wil. Want ik heb ook een eigen mening. Maar het was dus een grapje. Want daarvoor had ik De Bruyne afgeschilderd als de beste voetballer." Gaat Van Gaal ook niet een appje sturen naar Martínez? "Nee, echt niet", lachte hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie