Dessers sluit Feyenoord-deur nog niet en ontkent geruchten: 'Stevig ingeleverd'

Dessers sluit Feyenoord-deur nog niet en ontkent geruchten: 'Stevig ingeleverd'

09-06-2022 22:10
102

Cyriel Dessers sluit een langer verblijf bij Feyenoord nog niet helemaal uit. De Rotterdammers besloten eerder om de optie tot koop van vier miljoen euro niet te lichten bij KRC Genk. Met zijn salariseisen heeft dat niets te maken, benadrukt de 27-jarige spits.

Volgens Dessers was het vorige zomer al duidelijk dat vier miljoen te gortig was. "Feyenoord gaf op dat moment al aan dat dat veel te veel was", zegt hij tegen Het Nieuwsblad. "Vier miljoen was het bedrag dat ze vorige zomer aan al hun transfers samen hadden uitgegeven. Ze hadden nooit gedacht dat ze een jaar later vier miljoen zouden willen betalen voor één speler die al 27 is en waarschijnlijk nooit voor het dubbele of het driedubbele verkocht zou kunnen worden."

Dessers beleefde echter een droomseizoen in De Kuip. "Ik heb iets laten zien. Dan hopen verschillende mensen dat het er toch van kan komen. Elk interview kreeg ik de vraag wat er zou gebeuren. Maar ik wist het oprecht niet. Ik was heel gelukkig in Feyenoord. Voor het eerst zat ik bij een club waar ik het niet erg zou vinden de rest van mijn carrière te blijven. Dat was een mooi gevoel dat ik koesterde."

De Nigeriaanse international ging aan het einde van het seizoen dan ook in gesprek met Feyenoord. "Daarin is gebleken dat het puur sportief wel klikte, maar dat je op een gegeven moment botst op de financiële realiteit. Op 31 augustus 2021 was vier miljoen heel veel geld voor Feyenoord en dat is het nu nog steeds. Misschien verandert dat later in de zomer als ze enkele goeie spelers hebben verkocht. Maar op dit moment is het nog altijd te veel."

Salaris
De verhalen dat hij te veel salaris vraagt, wuift Dessers weg. "Ik vind het jammer dat het daarop wordt gespeeld, want ik denk niet dat het daarover gaat in dit verhaal. Ik vroeg een loon dat marktconform is. Mensen weten dat niet, maar ik heb redelijk stevig ingeleverd om bij Feyenoord te kunnen komen. Voor mij is het financiële nooit prioritair geweest, maar ik kan natuurlijk niet jaren blijven inleveren."