Thy na twee jaar Sparta terug op oude nest: 'Directe terugkeer naar Eredivisie'

Thy na twee jaar Sparta terug op oude nest: 'Directe terugkeer naar Eredivisie'

10-06-2022 13:38
25

Lennart Thy verruilt de Eredivisie voor de Keuken Kampioen Divisie. De Duitse spits keert na twee seizoenen Sparta terug bij PEC Zwolle, heeft de nummer laatst van het vorige Eredivisie-seizoen bekendgemaakt.

Thy speelde tussen januari 2019 en medio 2020 al voor PEC, waarna hij naar Sparta vertrok. Nadat hij zich heeft gehandhaafd met de Kasteelclub, keert hij dus terug in Zwolle. "Het plan van de club spreekt me daarbij enorm aan. Met de speelwijze van de trainer, de spelersgroep die er nu al staat en de supporters gaan we alles geven voor een mooi seizoen en een directe terugkeer naar de Eredivisie", laat de dertigjarige Duitse spits weten via de clubkanalen. "Het voelt vertrouwd om in Zwolle terug te keren. Zowel als voetballer en als mens heb ik hier een fijne tijd gehad."

In zijn vorige periode in Zwolle kwam Thy tot zeventien treffers in 43 wedstrijden. "Met Lennart halen we een ervaren goalgetter binnen. Een speler die altijd en overal zijn doelpunten maakt", weet technisch directeur Marcel Boudesteyn. "Hij kent de club en gaat ons met zijn kwaliteiten verder helpen. Het voelt daarbij goed om de belangrijke spitspositie nu verder invulling te geven."

Thy heeft in de voorbije twee seizoenen negentien keer gescoord in 72 wedstrijden namens Sparta. In het seizoen 2017/2018 maakte hij al naam bij VVV-Venlo, ook doordat hij een wedstrijd tegen PSV oversloeg vanwege een stamceltransplantatie. Die actie leverde hem toen de FIFA Fair Play Award op.