Vincent Janssen gaat spelen tegen Wales: Dat heb ik ook gedaan met Schouten

Vincent Janssen gaat spelen tegen Wales: "Dat heb ik ook gedaan met Schouten"

10-06-2022 14:58
33

Vincent Janssen gaat in de laatste interland van deze zomer zijn rentree bij het Nederlands elftal maken. De spits van het Mexicaanse Monterrey sloot na zijn bruiloft later aan bij Oranje en krijgt dinsdag tegen Wales sowieso speeltijd, laat bondscoach Louis van Gaal weten.

Eerst wacht nog het treffen met Polen van zaterdag, maar dan lijkt Janssen nog niet in actie te komen. "Dat heb ik ook gedaan met Schouten, die zat eerst op de tribune (tegen België, waarna hij tegen Wales debuteerde, red.). Dat wil zeggen dat hij in de kleedkamer mag, het proces mag aanschouwen, zodat hij weet wat hem allemaal te wachten staat", aldus Van Gaal tijdens de persconferentie.

De bondscoach heeft een vergelijkbaar traject voor ogen met Janssen. "Die gaat dus tegen Wales spelen", blikt hij alvast vooruit op het treffen van dinsdag 14 juni.

Oranje werkt na de uitzeges op België (1-4) en Wales (1-2) toe naar de laatste twee wedstrijden van dit seizoen. De thuisduels met Polen en Wales vinden allebei plaats in De Kuip en vangen om 20.45 uur aan.