Fabrizio Romano: Pirlo kiest na jaar pauze voor verrassende doorstart van carrière

Fabrizio Romano: Pirlo kiest na jaar pauze voor verrassende doorstart van carrière

10-06-2022 15:10
7

Andrea Pirlo heeft na zijn debuutseizoen bij Juventus een jaar zonder club gezeten, maar gaat zijn trainerscarrière hervatten. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano gaat De Architect in Turkije aan de slag.

Fatih Karagümrük wordt de verrassende nieuwe werkgever van Pirlo. De gesprekken met de nummer acht van het vorige Süper Lig-seizoen waren al enige tijd gaande en zijn volgens Romano nu afgerond. De officiële bevestiging vanuit Turkije wordt op korte termijn verwacht.

Pirlo, 116-voudig international en in 2006 wereldkampioen met Italië, beëindigde in 2018 zijn rijke carrière en zou twee jaar later als jeugdtrainer aan de slag gaan bij zijn oude club Juventus. Toen hoofdtrainer Maurizio Sarri aan de kant werd gezet, schoof de bebaarde oud-middenvelder echter meteen door bij La Vecchia Signora. Een groot succes werd zijn eerste seizoen als hoofdtrainer echter niet. Juventus greep voor het eerst in elf jaar naast de landstitel en Pirlo werd na één seizoen alweer vervangen door Massimiliano Allegri.