Sparta weet ervaren rots te behouden: 'Ik heb er wel even over moeten nadenken'

Sparta weet ervaren rots te behouden: 'Ik heb er wel even over moeten nadenken'

10-06-2022 19:55 Laatste update: 20:15
7

Bart Vriends blijft ook de komende twee seizoen verbonden aan Sparta, meldt de club via de officiële kanalen. De centrale verdediger beschikte over een aflopende verbintenis, maar heeft zijn contract tot medio 2024 verlengd bij de Kasteelheren.

Daarnaast is er een optie voor nog een jaar opgenomen in zijn verbintenis. Met ingang van het seizoen 2022/23 begint Vriends zodoende aan zijn zevende seizoen in het Sparta-tenue. "De gesprekken met Bart liepen al lange tijd, vanuit onze kant was de intentie om te verlengen heel duidelijk", reageert technisch directeur Gerard Nijkamp via de clubsite op de verlenging.

Volgens de bestuurder had Vriends een buitenlands avontuur in zijn achterhoofd. "Gelukkig zijn we eruit gekomen en kunnen we met Bart vooruitkijken naar, in ieder geval, de komende twee seizoenen. Hij is een belangrijk onderdeel van de club geworden." De mandekker zelf reageert via een videoboodschap vanaf zijn vakantieadres in Colombia.

Dat Vriends twijfelde aan een langer verblijf op Spangen geeft hij ruiterlijk toe. "Ik heb er even over na moeten denken, maar ik blijf gewoon lekker aan boord", vertelt de ervaren mandekker. "Nog twee jaar erbij. Ik had er nog geen genoeg van. Ik heb er zin in en ik hoop jullie ook. We gaan lekker de lijn van de laatste weken doortrekken en niet onbelangrijk: eindelijk op een grasveld spelen", besluit hij met een lach.