Nieuwe TD PEC op spelersjacht: '13 jaar prof geweest, dan ken je overal mensen'

Nieuwe TD PEC op spelersjacht: '13 jaar prof geweest, dan ken je overal mensen'

10-06-2022 23:17
33

PEC Zwolle gaat met verloren zonen Bart van Hintum en Lennart Thy op jacht naar promotie. De Blauwvingers hebben nog twee weken voordat de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint en hopen tot die tijd nog vijf à zes nieuwe spelers te halen.

Die taak is weggelegd voor voormalig algemeen directeur Marcel Boudesteyn, die sinds kort verder is gegaan als technisch directeur. "Ik wil al klaar zijn voor de eerste training (25 juni, red.). Dan moet de selectie nagenoeg rond zijn. Omdat ik weet hoe belangrijk de voorbereiding is", vertelt hij aan De Stentor. "We zitten niet stil. Natuurlijk, er zijn spelers die niet meer willen komen omdat we nu in de Keuken Kampioen Divisie spelen. Maar die kunnen we misschien ook niet betalen. Dus daar moeten we ons ook niet druk om maken."

Wedden

Meer odds

Boudesteyn is nieuw als bestuurder in het betaald voetbal, maar wijst naar zijn ervaring als prof: tussen 1990 en 2003 kwam hij uit voor Excelsior, FC Groningen en het toenmalige FC Zwolle. "Ik ben dertien jaar betaald voetballer geweest. Dan ken je overal mensen. Het gaat er ook niet om hoeveel ingangen je hebt. Ik zeg altijd maar zo: je kan beter vijf goede hebben dan 150 halve."

PEC wil in elk geval nog een linksback, twee middenvelders en een concurrent voor spits Thy. Daarnaast wacht Boudesteyn af of Mustafa Saymak – die zijn aflopende contract verlengt óf naar het buitenland verkast, zo sprak hij in februari uit – binnenboord blijft. "Saymak hoopt een klapper te maken. Wat we hem ook gunnen. Dus dat is nog even afwachten", klinkt het. Ook met andere spelers is het afwachten of er beweging ontstaat. "Op dit moment speelt er niks. Maar het kan zomaar zijn dat een speler zegt: ik wil elders voetballen. En dat kan ook. Gezien onze financiële situatie is alles bespreekbaar."