'Had mijn zaakwaarnemer gevraagd Heracles te bellen, ik wilde terugkomen'

'Had mijn zaakwaarnemer gevraagd Heracles te bellen, ik wilde terugkomen'

11-06-2022 07:41 Laatste update: 07:44
44

Frank Wormuth begint volgende week als trainer bij FC Groningen. De 61-jarige Duitser was vorig seizoen actief bij Heracles Almelo, maar werd vlak voor de ontknoping van de degradatiestrijd plots ontslagen. Wormuth ging nog één keer langs bij zijn voormalige club voordat hij definitief afscheid nam. 

In een groot interview met Tubantia/TC spreekt Wormuth over zijn bewogen seizoen bij Heracles en hoe alles aanvankelijk goed aanvoelde bij de club. "Het was heftig. Dit seizoen heeft niets ons meegezeten. Maar als ik terugkijk, zie ik vooral veel moois. Er liggen vier prachtige jaren achter me, de club is in mijn hart gaan zitten." Heracles leek lange tijd veilig in de Eredivisie, maar op 15 mei ging het alsnog mis: Sparta Rotterdam won het allesbeslissende duel, waardoor Heracles veroordeeld was tot de nacompetitie. 

Wedden

Meer odds

"De week ervoor stonden we nog acht punten voor op de nacompetitieplek en werd er zelfs gepraat over de play-offs voor Europees voetbal", stelt Wormuth. "Ik heb steeds gezegd: stop, stop, stopZover is het nog lang niet. Maar het enthousiasme was groot, we speelden tenslotte in een week tegen drie degradatiekandidaten: Willem II, RKC (beide uit) en Sparta."

Wormuth wilde zelf graag door en dacht ook de steun van de directie te hebben. In de werkelijkheid liep het anders. "Als je me een klootzak vindt, prima, maar als ik het niet weet, kan ik niets veranderen. Als mensen me vragen of ik een jaar te lang ben gebleven, zeg ik nee. Ik wilde blijven, omdat het team bij elkaar bleef en werd aangevuld met  A-spelers. Als anderen vinden dat ik eerder weg had gemoeten, ook goed, had het gezegd."

Uiteindelijk keek Wormuth de uitwedstrijd van de play-off tegen Excelsior niet. "Daarna heb ik mijn zaakwaarnemer nog gevraagd of hij Heracles wilde bellen, ik wilde terugkomen voor die laatste wedstrijd. Maar dat wilde hij niet. Ik was er echt graag bij geweest. Nu lijkt het alsof ik niet ben gedegradeerd, maar dat is natuurlijk wel zo", besluit Wormuth.