Teze 'overtuigd' van WK: 'Weet dat het beter moet, maar ook dat ik beter kan'

Teze 'overtuigd' van WK: 'Weet dat het beter moet, maar ook dat ik beter kan'

11 juni - 15:28 Laatste update: 15:50
38

Jordan Teze had het woensdag lastig in het Nations League-duel met Wales, maar hij kijkt met een goed gevoel terug op zijn debuut in het Nederlands elftal. De 22-jarige verdediger van PSV heeft alle vertrouwen in zijn WK-kansen.

"Het was een heel speciale avond. Ik heb mijn debuut mogen maken en we hebben gewonnen. Ik moet de goede en de minder goede dingen uit deze interland halen en me aan de hand daarvan doorontwikkelen", vertelt Teze aan De Telegraaf.

De rechtsbenige mandekker herkent zich niet in de uitspraken van bondscoach Louis van Gaal, die zei dat nieuwelingen vaak met 'stress' kampen bij Oranje. "Er kwam wel wat spanning bij kijken, maar geen stress. Om mee te mogen naar het WK, is het zaak mijn kwaliteiten te laten zien. Ik ben ervan overtuigd dat het me gaat lukken", stelt hij.

Teze voelt bij Nederland vertrouwen. "Van de jongens die bij PSV hebben gespeeld, zoals Denzel Dumfries, Stevie Bergwijn en Memphis Depay. Maar ook jongens als Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong stelden me op mijn gemak. Dat heeft me wel goed gedaan. Ik weet dat het beter moet, maar ook dat ik beter kan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie