Laporta heeft goed nieuws voor Barça-fans: 'Heel dicht bij een akkoord'

Laporta heeft goed nieuws voor Barça-fans: 'Heel dicht bij een akkoord'

11-06-2022 18:55
33

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta verwacht dat het contract van Gavi spoedig wordt verlengd. De Catalanen is er veel aan gelegen om te verlengen met het zeventienjarige toptalent. 

Gavi beleefde dit seizoen zijn doorbraak bij Barça en komt op jonge leeftijd al veelvuldig in actie voor het Spaanse elftal. De middenvelder ligt echter maar tot medio 2023 vast. Bovendien bevat zijn verbintenis een transferclausule van 'slechts' vijftig miljoen euro. Daar lijkt nu spoedig verandering in te komen.

"We zijn heel dicht bij een akkoord", zegt Laporta over de onderhandelingen. "We zijn optimistisch. "We willen allemaal dat Gavi blijft, ook de speler en zijn entourage willen dat." Gavi kan een nieuw, vijfjarig contract tekenen. Volgens Spaanse media krijgt hij net als Pedri en Ansu Fati een clausule van één miljard. Zijn ontwikkeling is één van de redenen dat de La Liga-topclub nadenkt over een vertrek van Frenkie de Jong.

Laporta kon weinig kwijt over de toekomst van Ousmane Dembélé, die deze zomer transfervrij is. "Wij hebben een voorstel gedaan, maar dat heeft hij nog niet geaccepteerd. We wachten op antwoord."

Over de belangstelling in Robert Lewandowski was de Barça-preses kort. "Ik ga niets zeggen over Lewandowski, want hij is een speler van Bayern München."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie