'Kieftenbeld keert terug naar Nederland: promovendus pikt oud-Groningen-speler op'

'Kieftenbeld keert terug naar Nederland: promovendus pikt oud-Groningen-speler op'

12 juni - 07:08 Laatste update: 07:10
31

Maikel Kieftenbeld wordt de eerste zomerse versterking voor FC Emmen. Volgens RTV Drenthe staat de bijna 32-jarige middenvelder, die ook als rechtsback uit de voeten kan, op het punt om een contract te tekenen aan De Oude Meerdijk.

Kieftenbeld komt over van het Engelse Millwall, waar hij een aflopend contract heeft. De oud-speler van Go Ahead Eagles en FC Groningen speelde sinds januari 2021 voor de Championship-club, nadat hij was overgenomen van Birmingham City. Het afgelopen seizoen speelde hij 29 officiële duels voor de Londenaren, waarvan twintig als basisspeler. 

Kieftenbeld is een oude bekende van Emmen-trainer Dick Lukkien. De twee werkten al samen bij Groningen, waar Lukkien toen assistent was. Destijds wonnen ze onder meer de KNVB Beker. Kieftenbeld vertrok in 2015 bij Groningen om een Engels avontuur aan te gaan.

Emmen moet vanwege een flink aantal aflopende contracten nog het nodige werk verzetten om klaar te zijn voor de Eredivisie. Aanvoerder Jeroen Veldmate en Lorenzo Burnet tekenden al wel bij. Ook Keziah Veendorp schijnt al verlengd te hebben in Drenthe.

VoetbalPrimeur sprak eind december nog met Kieftenbeld:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie