Van Gaal prijst Gakpo, is blij met Bergwijn en waarschuwt Danjuma: 'Nijpend'

Van Gaal prijst Gakpo, is blij met Bergwijn en waarschuwt Danjuma: 'Nijpend'

12-06-2022 08:13
107

Bondscoach Louis van Gaal is zeer tevreden over de invalbeurt van Cody Gakpo. De aanvaller van PSV viel in de Nations League-wedstrijd tegen Polen op met een paar goede acties.

Gakpo kwam na 65 minuten in het veld voor Davy Klaassen en dook veelvuldig op aan de rechterkant. "Dat was verrassend, omdat hij zelf niet op rechts wil spelen", zegt Van Gaal op de persconferentie, geciteerd door Voetbal International. "Hij was eigenlijk de tien. Memphis had even gedacht dat hij 'tien' mocht spelen, maar dat heb ik snel gecorrigeerd. Gakpo kwam op rechts uit en had daar een paar fantastische acties."

"Hij bereidt een goal voor, ik vond het wel een goede invalbeurt. Daar was ik blij mee", vervolgt de bondscoach, die daarover in gesprek zal gaan met Gakpo. "Dat werkt wel zo, maar dat heb ik al drie keer gedaan."

Bergwijn
Van Gaal is nog altijd van mening dat Oranje te weinig echte buitenspelers heeft. Bovendien spelen Gakpo, Steven Bergwijn en Noa Lang het liefst vanaf links. "Toen heb ik gezegd dat het niet gaat." Vooral Bergwijn toont aan ook prima uit de voeten te kunnen in het nieuwe 3-4-3. "Het is een godsgeschenk dat Bergwijn, toen ik hem alsnog heb opgeroepen omdat Donyell Malen geblesseerd raakte, het zo goed deed. Maar na zeventig minuten wordt het echt minder, hij heeft nog niet die wedstrijdhardheid. Ik hoop maar dat hij van club gaat veranderen, want bij Tottenham zal hij niet zoveel kansen krijgen."

Danjuma
Van Gaal heeft een waarschuwing voor Arnaut Danjuma, die ontbreekt tijdens deze interlandperiode. "Hij is nog steeds geblesseerd. Het wordt wel nijpend. Het is niet zo dat hij op nummer één staat. Iedereen moet het weer verdienen. Als je geblesseerd raakt, ga je weer onderop."