FC Groningen bereikt akkoord met Fortuna: 'Hij is wel echt een mannetje'

FC Groningen bereikt akkoord met Fortuna: 'Hij is wel echt een mannetje'

12-06-2022 10:08
71

Michael Verrips maakt de overstap van Fortuna Sittard naar FC Groningen. De Trots van het Noorden huurt de 25-jarige doelman voor één seizoen en heeft tevens een optie tot koop bedongen.

In Groningen moet Verrips de concurrentie aangaan met Peter Leeuwenburgh, die afgelopen seizoen een wisselvallige indruk achterliet. Verrips, die eerder uitkwam voor FC Twente, Sparta, MVV, KV Mechelen, Sheffield United en FC Emmen, is na Ragnar Oratmangoen, Joey Pelupessy, Nordin Musampa en Liam van Gelderen de vijfde aanwinst in De Euroborg, zoals VoetbalPrimeur vorige week al meldde.

"Wij hebben het afgelopen seizoen geëvalueerd en gekeken naar de posities waarop wij denken dat we nog sterker kunnen worden", reageert technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de website van Groningen. "Toen Michael bij ons op de radar verscheen als optie, zijn we daarop ingesprongen. Er zal een open concurrentiestrijd ontstaan voor de positie onder de lat. Het mooie voor ons als club is dat we in deze situatie volledige grip hebben op onze keepers binnen de eerste selectie. We hebben alle tools in handen om komend seizoen en het seizoen daarna keuzes te kunnen maken", doelt hij op de optie tot koop.

Fledderus denkt dat Verrips van toegevoegde waarde is in de selectie van trainer Frank Wormuth. "Michael is groot en heeft een goede uitstraling. Hij is wel echt een mannetje, denk ik. We waren en zijn ook wel op zoek naar dit soort type spelers. Wij hebben heel veel jonge, zeer talentvolle spelers, maar het ontbreekt ons soms ook wel wat aan body en ervaring. Michael is een persoonlijkheid en dat kunnen wij binnen onze huidige selectie goed gebruiken."

Het afgelopen jaar speelde Verrips op huurbasis voor Fortuna Sittard. De Limburgers hadden een verplichte koopoptie, maar beide partijen wilden niet met elkaar door. Verrips was aanvankelijk de vervanger van Yanick van Osch. Binnen twee wedstrijden raakte hij zijn basisplaats alweer kwijt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie