Dumfries: 'Dan zie je dat het Nederlands elftal zoveel kwaliteit heeft'

Dumfries: 'Dan zie je dat het Nederlands elftal zoveel kwaliteit heeft'

12-06-2022 10:53 Laatste update: 13-06-2022 08:59
76

Denzel Dumfries vertolkte zaterdag weer eens een hoofdrol in het Nederlands elftal in de Nations League-wedstrijd tegen Polen. De rechtsback telt vooral zijn zegeningen na het 2-2 gelijkspel in Rotterdam.

Dumfries tekende voor de 2-2. "Het was een goede dieptebal van Nathan Aké, goede loopactie van Steven Bergwijn en toen viel hij voor mijn voeten. Iemand raakte hem nog, maar een goal is een goal. Ik ben er blij mee", zegt de vleugelverdediger tegen de NOS.

Dumfries concludeert dat Oranje lange tijd stroef speelde, mede doordat Frenkie de Jong werd vastgezet. "De balsnelheid was te laag, we speelden traag van kant naar kant. In de tweede helft hebben we dat anders gedaan. We lieten de bal weer lopen. Dat ging goed. Dan zie je dat het Nederlands elftal zoveel kwaliteit heeft dat we toch na een 0-2 achterstand gelijk maken en zelfs nog kunnen winnen."

"Het is niet simpel", vervolgt Dumfries. "Iedereen heeft de juiste intenties en goede mindset. Maar we kwamen er moeilijker doorheen. We hadden veel balbezit, maar ze hingen met z'n allen achter in de eigen zestien. Je weet dat Polen dat wil, dat heeft de bondscoach geanalyseerd. Gelukkig draaiden we het om."

Dumfries was betrokken bij een aantal opstootjes. Hij vindt dat de scheidsrechter beter had moeten optreden tegen het gedrag van de Polen. "Bij slechts een klein beetje contact gingen ze weer liggen. Voor hen zijn het slimme maniertjes, maar de scheidsrechter moet het aanvoelen. Wij versnelden het tempo, dus logisch dat ze ieder moment aangrepen om te vertragen."

Oranje bleef uiteindelijk steken op 2-2 en loopt averij op in de Nations League. "'Een ramp? Nee, een leermoment op weg naar Qatar. De teamspirit en de vechtlust nemen we mee. Dat was fantastisch in de tweede helft."