'PSG breekt met Pochettino: Zidane voornaamste kandidaat voor vacature'

'PSG breekt met Pochettino: Zidane voornaamste kandidaat voor vacature'

12-06-2022 14:13
36

Paris Saint-Germain heeft gebroken met Mauricio Pochettino, melden Franse media en The Athletic. In onderling overleg is besloten dat de wegen van de club en trainer na anderhalf jaar scheiden. 

PSG droomt al jaren van de Champions League-eindzege, maar ook onder leiding van Pochettino werd de Europese prijs niet binnengehaald. Sinds de uitschakeling tegen Real Madrid in de achtste finales werd er getwijfeld over de Argentijnse keuzeheer. Vorige week zou Pochettino met het clubbestuur gesproken hebben en uit het gesprek is gebleken dat hij niet de juiste man is om de Parijzenaren de Champions League-zege te bezorgen.

Pochettino beschikt nog over een contract tot de zomer van 2023 in Parijs, waardoor PSG zijn laatste contractjaar afkoopt. Op de achtergrond hield PSG zich al bezig met het naderende vertrek van de Argentijn. Zinédine Zidane en OGC Nice-trainer Christophe Galtier worden genoemd als voornaamste kandidaten voor de vacature. RMC Sport meldde vrijdag stellig dat PSG 'zeer dicht' bij een akkoord met Zidane is. 

In zijn anderhalf jaar bij PSG pakte Pochettino drie prijzen. In het seizoen 2020/2021 pakte hij de Franse beker en Franse Supercup, terwijl hij zich afgelopen seizoen met de Parijzenaren kroonde tot landskampioen.