Portugal mist goals van Ronaldo, Spanje wint wel en assist van Tadic niet genoeg

12-06-2022 22:40 Laatste update: 22:45
4

Een nieuwe avond vol Nations League-voetbal heeft weer voor een aantal verrassingen gezorgd. Zo leed Portugal een dure nederlaag op bezoek bij Zwitserland, terwijl het Servië van Dusan Tadic een 0-2 voorsprong weggaf bij Slovenië. Spanje boekte deze keer juist wel een zege op Tsjechië.

Zwitserland - Portugal 1-0
Bij de bezoekers koos bondscoach Fernando Santos ervoor om Cristiano Ronaldo rust te geven. Dat pakte echter niet gelukkig uit: Portugal kwam na één minuut spelen namelijk al op achterstand door een kopbal van Haris Seferović. De Portugezen hadden dus doelpunten nodig, maar die moesten van iemand anders dan Ronaldo komen. De Zuid-Europeanen kwamen wel tot een aantal goede kansen, maar gescoord werd er niet meer: Zwitserland won met 1-0, waardoor Portugal de koppositie in de groep kwijtraakt aan buurman Spanje.

Spanje - Tsjechië 2-0
De Spanjaarden boekten tegelijkertijd namelijk wel een overwinning. Een week geleden speelde de ploeg van Luis Enrique nog gelijk tegen Tsjechië en ook nu had Spanje het zwaar met de ploeg die Oranje uitschakelde op het EK. Toch maakte Carlos Soler in de eerste helft de 1-0 met een schuiver van dichtbij. Een kwartier voor tijd verdubbelde Pablo Sarabia de marge. Daardoor heeft Spanje nu een punt meer dan Portugal.

Slovenië - Servië 2-2
In Ljubljana kende de ploeg van Dusan Tadic een vliegende start: na 35 minuten stond het al 0-2, mede door een fraaie assist van de Ajax-captain. Toch was het niet genoeg voor de overwinning. Vlak na rust kreeg Servië in korte tijd twee goals tegen, dankzij gepruts in de verdediging. De Serven verliezen daardoor de aansluiting met koploper Noorwegen in de poule. Promotie naar Divisie A is nu verder weg, maar niet onmogelijk.