Manchester City rondt grote Haaland-deal af: 'Al mijn hele leven fan van Man City'

Manchester City rondt grote Haaland-deal af: 'Al mijn hele leven fan van Man City'

13-06-2022 11:10 Laatste update: 12:58
132

Het is nu helemaal officieel: Erling Haaland heeft getekend als speler van Manchester City. De Noorse superspits zette zijn handtekening onder een contract voor vijf jaar. Haaland komt over van Borussia Dortmund.

Manchester City en Dortmund kondigden de transfer van Haaland al aan, maar het betrof toen een principeakkoord. Nu kan er niets meer misgaan. "Ik ben geboren in Engeland en al mijn hele leven fan van Man City, ik weet veel over de club", zegt Haaland op de website van Manchester City.

"Dit is een geweldige dag voor mij en mijn familie. Ik heb altijd naar City gekeken en deed dat de afgelopen seizoenen met veel plezier. Je kunt niet anders dan hun speelstijl bewonderen, het is spannend en ze creëren veel kansen, wat perfect is voor een speler als ik. Er zitten zoveel spelers van wereldklasse in deze ploeg en Pep (Guardiola, red.) is een van de beste managers aller tijden, dus ik geloof dat ik op de juiste plek ben om mijn ambities waar te maken."

"Ik wil goals maken, prijzen winnen en me verbeteren als voetballer en ik ben ervan overtuigd dat ik dat hier kan doen. Dit is een geweldige stap voor mij en ik kan niet wachten om in de voorbereiding aan de slag te gaan."

Manchester City betaalt de vastgestelde afkoopsom in het contract van Haaland: zestig miljoen euro.