Kahn en Salihamidzic onder de indruk: 'Veel Europese topclubs wilden hem'

Kahn en Salihamidzic onder de indruk: 'Veel Europese topclubs wilden hem'

13-06-2022 18:44
20

Bayern München toont zich bijzonder verheugd met de komst van Ryan Gravenberch. Algemeen directeur Oliver Kahn en technisch directeur Hasan Salihamidzic zijn lyrisch over de middenvelder, die voor minimaal 18,5 miljoen euro overkomt van Ajax.

"Ryan Gravenberch is een jonge, zeer interessante speler die veel Europese topclubs graag wilden aantrekken", steekt Kahn van wal op de website van de Duitse grootmacht. "Hij koos voor Bayern omdat hij zich hier op het hoogste niveau kan ontwikkelen. Spelers met zijn kwaliteiten zijn belangrijk voor de toekomst van Bayern."

Salihamidzic verwacht veel van de twintigjarige Nederlander. "Ryan Gravenberch zal ons team veel geven. Hij is één van de grootste talenten van Europa, heeft een uitstekende techniek, vindt altijd oplossingen in de kleinste ruimtes, is zeer dynamisch en een gevaar voor het doel", somt de technisch directeur op. "Dat hij voor Bayern heeft gekozen, laat zien dat hij overtuigd is van onze club en de kansen die we hebben. We houden van spelers met die mentaliteit. We zijn ervan overtuigd dat we veel successen met hem gaan vieren."

Gravenberch vertelde zelf al dat hij veel prijzen hoopt te winnen in de Allianz Arena. "'Ik ben groot, maar ook technisch. Ik houd ervan om te dribbelen en heb een hard schot. Ik denk dat mij dat een beetje bijzonder maakt als speler", stelt de ex-Ajacied zich voor.