'Weghorst is onze prioriteit, hij informeert ons woensdag over zijn beslissing'

'Weghorst is onze prioriteit, hij informeert ons woensdag over zijn beslissing'

13-06-2022 20:03 Laatste update: 20:12
31

Wout Weghorst heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Besiktas. De Oranje-international zal de Turkse topclub woensdag informeren over zijn keuze, zo bevestigt voorzitter Ahmet Nur Çebi aan Sporx.

Weghorst mag na de degradatie uit de Premier League op huurbasis vertrekken bij Burnley. De 29-jarige spits wil 'op hoog niveau presteren' met het oog op het WK in Qatar, vertelde hij al. Volgens Sporx is hij met Besiktas akkoord over een jaarloon van 2,7 miljoen euro. De nummer zes van het afgelopen Süper Lig-seizoen zou geen huursom hoeven te betalen.

Het laatste woord is nu aan Weghorst, die de knoop nog moet doorhakken. "Onze eerste prioriteit voor de spitspositie is Wout Weghorst", reageert de Besiktas-voorzitter in de Turkse krant. "Hij zal ons woensdag informeren over zijn definitieve beslissing. Na de wedstrijd met zijn nationale ploeg zal hij samen met zijn familie een beslissing nemen." Weghorst neemt het dinsdagavond met Oranje op tegen Wales in de Nations League.

Weghorst ligt tot medio 2025 vast bij Burnley. Hij werd vorige week in verband gebracht met Europa League-winnaar Eintracht Fankfurt. "We hebben van tevoren duidelijk afgesproken dat ik niet in het Championship ga spelen", zei de oud-speler van FC Emmen, Heracles Almelo, AZ en VfL Wolfsburg tegen Voetbal International. "Er is belangstelling uit Duitsland, Turkije en van een aantal Engelse clubs uit de Premier League."