Mulder twijfelt: 'Goretzka, Kimmich, Sabitzer, Musiala... Hij kan aan de bak'

Mulder twijfelt: 'Goretzka, Kimmich, Sabitzer, Musiala... Hij kan aan de bak'

13-06-2022 21:28
32

Youri Mulder uit zijn twijfels over de stap van Ryan Gravenberch naar Bayern München. Gezien de hevige concurrentie op het middenveld denkt de analist dat het mogelijk beter was geweest om nog minimaal een jaar bij Ajax te blijven. 

Eerder op de maandag maakten Bayern, Ajax en Gravenberch de transfer wereldkundig. "Ja, ik zie wel een hele goede match", opent Mulder positief bij Ziggo Sport. "Hij gaat wel concurrentie krijgen. Je hebt door Goretzka, Kimmich, Sabitzer, Musiala... Hij kan aan de bak", vervolgt de negenvoudig international. "Hij komt wel bij een club die vaak een plan met een speler heeft."

Een plan of niet, Mulder vreest dat de middenvelder wel eens weinig aan spelen toekomt bij Der Rekordmeister. "Je hebt er niets aan als je op de bank komt te zitten. Vanuit dat oogpunt had hij beter nog één à twee jaar bij Ajax kunnen blijven."

De vader van Gravenberch stelde in gesprek met De Telegraaf al dat de keuze voor Bayern een zeer doordachte was. "Bayern doet maximaal drie, vier, vijf gerichte aankopen. Jongens in wie echt wordt geïnvesteerd. Dat heeft duidelijk meegespeeld in de keuze."