Saymak gaat vier à vijf keer zoveel verdienen: 'Na die twee jaar weinig zorgen'

Saymak gaat vier à vijf keer zoveel verdienen: 'Na die twee jaar weinig zorgen'

14-06-2022 07:30 Laatste update: 15:21
40

Mustafa Saymak wilde nog een financiële klapper maken en is geslaagd in zijn zoektocht: de 29-jarige aanvallende middenvelder verruilt jeugdliefde PEC Zwolle voor de Turkse tweededivisionist Bandirmaspor. In gesprek met De Stentor geeft hij ruiterlijk toe dat het financiële plaatje ook een belangrijke rol speelde.

Saymak liet eerder al weten dat hij PEC alleen voor een buitenlandse club zou verruilen. "Dit is de klapper waar ik op had gehoopt. Anders had ik het natuurlijk ook niet gedaan", laat hij weten. Volgens De Stentor gaat hij de komende twee seizoenen vier à vijf keer zoveel verdienen als in Zwolle. "Na die twee jaar hoef ik me weinig zorgen te maken", beaamt Saymak.

PEC begint op 25 juni aan de voorbereiding, maar Saymak is er dan dus niet meer bij. "Als die klapper niet was gekomen, was ik gewoon in Zwolle gebleven. Maar goed, dat is nu dus niet meer aan de orde." De kans is echter aanwezig dat hij in 2024 aan zijn derde periode bij De Blauwvingers begint. "Zijn we nu dan niet meer voor PEC, vroeg mijn zoontje, toen ik hem had verteld dat ik voor een andere club ga voetballen. Daarop is maar één antwoord mogelijk: natuurlijk wel. PEC is en blijft mijn club."

Aan de financiële eisen van Saymak zal het dan niet liggen, mocht het er tegen die tijd inderdaad van komen. "Dan moet ik de club ook echt kunnen helpen. En dat hoeft echt niet voor een jackpotsalaris. Dat hoeft dan niet meer."